Valpar 2011

Rödhättas Krysokolla - "Nynne" Är mamma och Redspot´s Vitality Hot - " Thaizon pappa till denna kull

Pappa till valparna är denna stiliga kille
S41234/2008 SE(U)CH SE VCH RLD N F A REDSPOTS VITALITY HOT "THAIZON" Han har även ett finskt cert och CACIB -10, Östgötamästare -10 och -11 ssrk. 3:e plats i Allroundwelsh 2011.

Höfter A ögon ua och MH beskriven han tävlar både i Rally lydnad och viltspår med framgång.
Har en egen blogg se under Jenny tipsar

"Thaizon" är våran andra welsh i familjen som består av mig, Henrik, Java (en till welsh) och två kaniner. Han är en kille som jag alltid kan ta med mig överallt, på caféer, affärer, bussen, spårvagn, utställning, festen eller i viltspårsskogen. Det är en av hans goda sidor, att alltid kunna koppla av i alla miljöer vilket han gjorde redan i ung ålder. Men han kan lika gärna köra järnet och kan ha många saker på sin check-lista så att säga, innan han själv anser att han är klar med sin uppgift. Thazion fungerar lika bra att träna med mig som med någon av mina 14 åriga hundtjejer. Han är en hund med mycket glädje, nyfikenhet och ibland även en "clown"  som charmar alla i hans närhet. Jag har fått glädjen att ha denna hund som älskar att träna agility, sök (även om han "nockar" sina figgar av glädje), rally-lydnad och viltspår. Han gillar fart och fläkt och går som bäst på träningsbanan om han har vilat sig i form några dagar. Han är väldigt lättlärd och tycker om att ha uppgifter att utföra. Thaizon tröttnar man inte ut genom att endast erbjuda promenader. Han sköter sig exemplariskt på hunddagis och älskar att hoppa upp i knät eller pussa någon på mun sås om veterinärer, nya som gamla bekanta.
/ Sofia                  
 
    
    

Rödhättas Nogger -"Nogger"

Reg nr: SE14087/2011  

Bor hos Bosse och Ingrid Höglund i Vikarbyn/Rättvik de är så nöjda med sin Nogger vilket glädjer mig. Mh testad 19/5-2012
Viltspår: Anlagsprov godkänd,  ökl 1:a pris, 1:a pris, 1:a pris i öppenklass. Svenskt viltspårs champion.
Flera bra placeringar i Elitspår och vann Vånga cupen i Norrlöping 10-12/6-16 och en 2:a plats på SM uttagningen 14/6-16. EXC och Vg på utställning.   
Höfter B ögon UA 24/1-17

Nogger 5½ år är en ungdomlig hund med fart och fläkt. Mycket bra arbetsmotor och kan koppla av. Han gillar att arbeta och svåra uppgifter tar han sig gärna an och är bra på att fokusera. Är mentalt stabil trevlig och snäll. Kontakt glad i både människor och hundar, social och väldigt trevlig. Tävlar i elitspår och rally lydnad. Till vardags arbetar han som dagbarnhund tillsammans med sin matte Ingrid.

Exteriört: En maskulin hane med symetrisk kropp och bra proportioner. Ett maskulint vackert huvud med tydligt stop, fina mörka ögon. Bra kraftig benstomme. Harmoniska vinklar fram och bak. Bra stabil rygglinje och lång fin hals. Något kort steg och kors. En mycket tilltalande päls med bra kvalité och färgpigment.

Nu har det gått 2 år sen vi fick vår lilla valp, undrar vad den tiden tog vägen? Att en welsh mognar sent har vi förstått när vi träffar andra hundar som är jämngamla med Nogger. Han är fortfarande riktigt valpig. Vi tränar just nu rallylydnad, mycket för att få upp lite kontakt och det har verkligen gett resultat. Han tycker det är väldigt kul och det är hur kul som helst att ha en hund med mycket" motor". Men fortfarande är inte jag mest intressant ibland utan både människor och djur  ( framför allt fåglar) är så roliga tycker Nogger. Han är så social så hälften vore nog! Men bara han får jobba och använda sitt huvud är han hur lugn som helst. Nu är det snart viltspårssäsong och då ska vi ut och tävla igen, det ser vi fram mot. Vi ska till Tisjön på kurs igen i maj. I juni ska vi till Torsby på viltspårscup och sen blir det några till cuper i sommar. I mars ska vi till Falun på vår första rallylydnadstävling. Det ska bli spännande att se om vi får några poäng. Den 24 mars ska jag och Anna Ö med Svea på SSRKs årsmöte i Borlänge och mottaga viltspårpris och representera kennel Rödhätta!

Ja , våran Nogger är världens goaste och härligaste hund som finns!!!

Ingrid och Bosse

Bildspel på Nogger:

 

Rödhättas Cornetto - "Otto"

Reg nr: SE14788/2011 Höfter A
Har flyttat till mor och dotter Monika Cederberg och Maria Cederberg i Falun/Borlänge Quincygårdens kennel Schäfer uppfödning finns under Jenny tipsar - hund sidor.
En mycket aktiv kille.

Rödhättas Mascot - "Mascot"

Reg nr: SE14789/2011 Höfter A Hane som föddes kl 21,49 och vägde 363 gram 
8 veckor gamal ca 4,9 kg

En härlig och trevlig Welsh kille på 2,5 år. Följsam och duktig på person spår med störningar och apporterar glatt och söker av, är föremålsintresserad. Tycker om att jobba. Har en bra arbetsmotor och kan focusera. Har en positiv energi, inte nervig och flamsig. Har en bra på och av knapp. Lös så håller han sig i närheten och har bra koll på var man är. Kopplar av väldigt lätt inne. Hanteringsmässigt inga problem, man kan ta i honom klämma känna mycket. Har gjort mycket kontakt övningar i olika miljöer och tränat grund inkallningar. Varit med i stallet, van att bo i lägenhet. I grunden en trygg individ. Miljösäker och van vid stats miljö. Skott fast även med nyårs raketer. Åkt både kanot och eka samt gillar att åka bil. 
      

Reg nr: SE149090/2011
Har flyttat till Rolf och Britt-Marie Windemo i Söderala.

Det är härligt att se hur Disco mognar och ändå behåller sin busighet och spontanitet. Många skratt ger han oss, och massor av kärlek! Han är oerhört social. Älskar att ligga  eller sitta nära, och gosar med stort tålamod medan han "pratar" med allehanda ljud. Han älskar alldeles speciellt de barn och ungdomar, som finns i vår närhet och tillsammans med dem är han mycket läraktig.

Han är lugn och fin inomhus, både hemma och borta. Hundar som skäller när vi möts ute, bryr han sig inte om.
Fortfarande har han lätt för att bli för häftig precis när det kommer gäster, men lugnar sig ganska snart. Han är en duktig "vakthund", och skäller när han hör något ovanligt, men är annars inte skällig.
Han har fortfarande sin "storebror" golden Rebus och de trissar förstås varandra ibland, men har mest roligt av varandra.
Vi började träna rallylydnad i somras och väntar nu på att snödrivorna ska försvinna så att vi kan fortsätta med det, för Disco är en hund som älskar aktivitet och har massor av energi.

Många glada hälsningar från
Rolf, BrittMarie, Disco och Rebus

 

Rödhättas Solero - "Lehia"

Reg nr: SE149091/2011Tik som föddes kl 21,27 och vägde 303 gram 
8 veckor gamal ca 4,5 kg
Har flyttat till Familjen Anne Sem Jacobsen i Eidsvoll / Norge
Jag önsker dem all lycka till och det skulle vara kul att ses någon gång i framtiden

Röhättas Vienetta - "Molly"

Reg nr: SE149092/2011  Höfter A
Har flyttat till Fam Börje och Ann -Britt Qvist i Leksand, vet att de är mkt nöjda med henne.

Juni-15: Molly är den goaste och finaste hun vi haft.Hon är pigg och glad lekfull.Vi är ofta i skogen med henne där hon drar i väg i hundra hon är otrolig att springa och hon gillar fåglar det är det bästa hon vet när hon får springa och leta upp stora eller små fåglar. Hon är också pigg på att jaga rådjur och hjort.Hon är en trogen vän som följer oss överallt.Hon förstår så mycket när vi pratar med henne det syns på henne.Sen har hon en stor beundrare husse hon följer honom överallt vart han än går. Det var ju min Molly från början jag fick ju henne av pojkarna när jag hade jämn födelsedag men nu är det husses hund så jag får väl köpa mig en egen valp framöver. Vi tänker titta ner en sväng när vi åker till borl. någon gång.förresten Molly har inte haft några krämpor ännu vi hoppas att hon får vara frisk och pigg.

Hälsningar Ann-Britt i Leksand

Rödhättas Vienetta - "Sally"

Reg nr: SE149093/2011
Har flyttat till Fam Anna Westlund och Åke Landegren i Idkerberget/Borlänge Ekorrbergets kennel finns under
Jenny tipsar - hundsidor, hemsida under uppbygnad.
En aktiv och kontakt glad hund. 

Viltspår: Anlagsprov godkänt 37 poäng
Höfter B/C

Rödhättas Flöjer - "Smilla"

Reg nr: SE149094/2011
Har flyttat till Yvonne Lindh och Kjell Gustavsson i Borlänge.

En snäll och pigg tjej med stor uthållighet i skog och mark. Hon stortrivs när hon får springa och leka med andra hundar.
Höfter A

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.04 | 20:54

Åh, vad mysigt! Stort grattis!
Hörde att en av tikarna ska bo granne med Pussel, så härligt!!

...
20.04 | 21:23

Grattis till mamma Puma och hennes fina valpar. Från syrran Molly med familj.

...
20.04 | 14:39

Det små liven är bara för goa!! hoppas allt är bra med alla valpar och puma.

//Fredrik

...
20.04 | 12:44

Tänk att några små knyten kan fylla hjärtat med massor av glädje!!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS