Om mig

Tomas med Dennis och Jenny med Zelina, våra två första hundar

Jenny Lindgren

Jag lever tillsammans med min man Tomas Lindgren och vår son Filip som föddes den -07. Vi bor i Färjenäs vid Dalälven strax norr om Borlänge.
Vi är fritidsintresserade och Tomas jagar. Med våra första två hundar, Dennis och Zelina har vi har jagat lite fågel med varierande resultat.

Vi har gått kurser både hos ssrk, privat och tidigare en del kurser med inriktning på jakt på Fågelbrogård i Knutby. Gått en hunduppfödare utbildning hos kennel klubben. Vi har varit på hundutställningar runt om i Sverige, en i Norge och en i Finland. 
Förutom hundarna motionerar vi. Tomas cyklar landsväg och spelar badminton och jag tränar på friskis och svettis samt löptränar. Tomas jobbar som Automationsingenjör hos Dee ab.
Jag arbetar som handledare på en Dagligverksamhet inom LSS med människor med funktionsnedsättning och lindrig utvecklingsstörning. Jag har gått grundkurs i massage och kurser hos Arbetshälsa i Sverige AB i påverka genom coaching. Gått en yrkesutbildning till MDT terapeut som baseras på kinesisk medicin 2015-2017 och har även eget företag sedan hösten 2016.

Dennis är vår första hund och det funkade så bra och var så roligt att det snabbt blev en till. Att ha hund passade verkligen oss och vi har gått in för det. När Zelina kom tyckte Dennis inte det var kul och det var en jobbig period till en början. Dennis har varit otroligt lättlärd och följsam hund och som man gör med första gör man lätt med andra för man vet inget annat. Det funkade inte på henne. Hon var inte alls med på noterna som Dennis och det var en period blandad med med och motgång tills jag lärde mig mer hur hon fungerade och då vände det och vi började matcha varandra och hon blev rolig att jobba med och följsam. En hund med 4 tassar på jorden lugn, lätt och behaglig gör endast väsen av sig när det kommer någon dock lite självständig. 


Efter Zelina har jag behållit 3 tikar en från varje kull, Nynne, Bella och Puma. Puma har jag behållit hemma.
Mina hundar bor och lever inne i huset med oss och alla valpar föds och växer upp inne i vårt hus. Vi har ett eget rum åt den bredvid vårat sovrum. Vi har en valphage inne och ute åt dem.  

     

Mål

Jag vill att en welsh ska ha viljan att samarbeta och vara lättlärd. Lätt för att koppla av samtidigt som det är en glad ras med fart i.
Målet som uppfödare är att eftersträva det och att få mentalt lugna, stabila valpar som är pigga och glada, friska och exteriört fina. 
Till den tik jag ska para väljer jag alltid en hane som kan koppla av, en glad hund som ska vara snäll och trevlig. Sen tittar jag på tidigare kullar hur de blev och vad jag fysiskt behöver förstärka upp och vad jag vill behålla hos min tik . Ingen hund är perfekt så man får alltid priorotera vad som är vikigt.

Jag är angelägen om att det ska bli bra för valpen i det hem den ska bo. Så vår förhoppning är att vi ska ha någon form av kontakt efter 8 veckor. Dels om hur det går för er och valpen och hur den mår och har det. Eftersom uppfödningen är vårt ansvar vill vi veta vad resultatet blir dels för att kunna utvärdera för fortsatt avel och som ansvar för rasen Welsh springer spaniel.Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.04 | 20:54

Åh, vad mysigt! Stort grattis!
Hörde att en av tikarna ska bo granne med Pussel, så härligt!!

...
20.04 | 21:23

Grattis till mamma Puma och hennes fina valpar. Från syrran Molly med familj.

...
20.04 | 14:39

Det små liven är bara för goa!! hoppas allt är bra med alla valpar och puma.

//Fredrik

...
20.04 | 12:44

Tänk att några små knyten kan fylla hjärtat med massor av glädje!!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS