Nyheter 2010

År 2010

JULAFTON

På julaftons kväll födde min fodertik Nynne valpar hos oss. Väldigt roligt och speciellt att få valpar på julafton. Det belv 8 st fördelat på 4 tikar och 4 hanar. Det ska bli så spännande att även få följa denna kull.

/ Jenny

Sveas premiär

Sveas utställnings premiär blev ssrk i Falun. Hon fick 1:a Hp och BIR i valpklass 1. Oplacerad i BIG finalen.
Typ och helhetsintryck: utmärkt
Rastypisk tik av bra storlek för åldern. Vackert välskuret huvud m rastypiskt uttryck.
Tillräcklig hals, kort stark rygg. Välvinklad fram och bak med passande stomme.
Ngt outvecklad i kroppen. Rör sig ok för sin ålder men ngt slarvigt fram. Utmärkt temp.

Valpträff

5/11 idag hade vi en snabb valpträff på 1 timme. Douglas var på genomresa och snabbt samlade vi ihop gänget för att alla ville ju träffa PRINSEN !!
Anna tog lite extra lång fika paus från jobbet och komm med Svea, Yvonne gick upp lite tidigare för att komma med Molly. Det var så kul att se Douglas som vi inte sett sen han flyttade i Augusti.

Tack för titten
Kram / Jenny

Wssk Dalarna

10/10 Var det dags för Welsh promenad i Falun. jag kunde inte närvara då Filip var sjuk och Tomas var på älgjakt. Jan Rennel  var dagens guide och kan området vid Sveden som promenaden var på. 8 personer och 9 hundar deltog.

Förutom Jan med ”Sally” deltog

Ragna Thored med ”Charlie”

Åsa Sundin med ”Frida”

Edmund Ahlberg med ”Dogen”

Maria Berglund Ludvika med ”Svea”

Lillemor Norman Smedjebacken med ”Britta”

Ann Lundström Smedjebacken med ”Milton”

Jan Hård med ”Charlie” och ”Dessie” (engelsk spaniel)

Jätte kul !
Jenny

Welshpromenad

Söndag 12/9 kl 10 gick vi årets första Welsh promenad. Vi utgick från Paradisbacken i Borlänge. Vi var 8 hundar och 10 hussar och mattar som gick uppför Tjärnaberget. Det regnade på morgonen men kl 10 hade det slutat och senare började solen titta fram. Vi stannade och fikade och hade utsikt över staden. Sträckan var inte på så många km men äventyret tog 2 timmar. Nästa gång måste vi ha bättre koll så vi inte tappar bort någon efter vägen. Ingen nämnd. tur att det finns 118 118 och mobil.
Alla hundarna var så nöjda och glada och mycket lortiga.
Alla fick ett varmt bad när de kom hem och god mat och skön sömn.

Väl mött var
Marianne Nordlöf med Bonnie från Borlänge
Jonna och hennes mamma med Bella från Borlänge
Maria Berglund med Svea från Ludvika
Monika och Tobbe Blomberg med Gusten från Avesta
Edmund Knutas med Dögen från Falun
Ulrika och Ella Liss med Fia från Falun
Eva-Lena Lindström med Wendy från Falun

Tack för en trevlig tur och det var kul att ses
Jenny och Zelina / Lina

Framgåmg

Jag har haft en jättebra helg på Gotland. 27-29/8. Jag Mia och Eva packade in oss och 4 Welshar 1 Golden i mias Citroen Berlingo family. Resan som jag trodde skulle bli jobbig då det skulle bli trångt och en löptik och en hane i bilen har gått kanon bra, lätt. Thaizon har inte sagt ett ljud och varit cool över situationen. Även på plats då vi hade 2 löptikar till isällskapet.
På plats mötte Åsa och Kicka upp med sina hundar Viina Leva och Dolly, Annicka och Björn med Asta och Moa, Bettan och Anki och Tobbe med Stava och Jasmine

Resultatet blev på lördagen
BIR valp blev Red Delicious Oops I did it again "Nikki"
Redspots Pick nick in the park "Yava" 1 hp juniorklassen
Rödhättas Jaspis "Bella" 1 ck u unghundsklassen
Redspot Lill- stava "Stava" 1 med ck i reserv plac i öppenklass
Jasmine 1 a i oplac i öppenklass
Iagos Virvelvind "Viina" 1 ck championklassen 1 bästa tik och BIR bäst i (rasen)
Redspot Vitality hot " Thaizon" 1 ck i öppenklass bästa hane CERT och BIM bäst i motsatt kön
Bästa veteran blev båda dagarna Iagos Daughter Of Mornin "Moa"

Bellas kritik
Typ helhetsintryck: utmärkt
utm typ, välskuret huvud med bra könsprägel. Välvinklad fram. Fin bröstkorg för åldern. Bra kors med välansatt svans välvinklad bak. Tillräcklig benstomme, fin silkig päls Rörelser med bra action. rastypiska rörelser.


Söndag

Redspots Pick nick in the park "Yava" 1 hp juniorklassen
Rödhättas Jaspis "Bella" 1 hp  unghundsklassen
Redspot Lill- stava "Stava" 1 med  i öppenklass
Iagos Escape "Ztoja" 1 ck 2:a plac i cahpionklass 2 bästa tik
Iagos Virvelvind "Viina" 1 ck championklassen 1 bästa tik och BIR bäst i (rasen)
Redspot Vitality hot " Thaizon" 1, 2:a  plac i öppenklass

Bellas kritik
Typ och helhetsintryck: utmärkt
Välskuret huvud bra uttryck lite rak och tunn i fronten. Bröstkorg i naturlig utveckling. välvinklad bakställ, bra kors. Lite stressad av situationen som påverkar hennes rörelser som tidvis är mycket bra.

Alfta utställning

Bella har varit på uts i Alfta 18/7. Snabbt kom Mia Törnqvist till mig på lörgag kväll för att ladda upp och sista peppningen sen sova för att tidigt söndag morgon åka mot Alfta.
Redspot´s Incredible Me "Silla" i  junior klass 1:a med Hp
Iagos Escape "Ztoja" i championklass 1:a med ck  2 bästa tik.
Rödhättas Jaspis "Bella" i unghundsklass 1:a med hp 2:a i klassen. Bellas kritik:
Helhetsintryck: utmärkt, Storlek: utmärkt.
Feminivt huvud något bred skalle, huvudet skulle vara mer ädelt som helhet, utmärkt bett, långhals tillräcklig skuldervinkel + förbröst, lagom kroppslängd med bra länd kors och bakparti. Aningen hög has, rör sig med bra energi lite öppen fram. Bra temprament + härlig päls."
 

Han certet tog Hammalgårdens red N White Moonlight "Cash" öppenklass och blev bästa hane och BIM
Tik certet tog Geltman´s Gala Divine unghundsklass och blev bästa tik och BIR


Grattis till alla jag och Mia är jätte nöjda

Selebert besök

Söndag den 11- 14/7 kom fam Giertz från Södertörn och hälsade på. Vi träffades på en hundkurs för Welsh maj 2002 i Sundsvall hos kennel Hammalgården. Sedan dess har vi fortsatt att umgås och träffats genom åren. Fam Gierts består av Pappa Johan mamma Eva, Tobias 16 år, Emma 12 år, Cello en Tysk jakt Terrier och Dansa 4 mån en Jakt cocker spaniel.

Årets valpkull

Natten till Tisdag 15/6 föddes 4 valpar
Kl 23.30 föddes första tiken på 397 gram, kl 23.58 andra tiken på 297 gram, kl 00.18 en hane på 337 gram och kl 01.40 tredje tiken på 325 gram. Jag kallar dem Prins Fröjd och systrarna Frid, Hjärtat och Lycka
Alla är blommiga i teckningen och väldigt lika.

Ska bli intressant att se vad det blir av dem.
Alla har fått bra familjer.

Tankat

Idag har jag varit till Askartorp utanför Björnlunda som är utanför Gnesta som ligger i Södermanland. En dags trip på 3 timmar tur och resur. Var dit och tankade nu är jag härligt upprymd. Träffade Linas dotter Nynne och hennes 6 valpar och övriga hundsläkten. Passade på att hjälpa Mia göra iordning valphagen och flyttade valparna från lådan till hagen nu börjar de äta mat, de är snart 4 veckor gammla. De såg alla riktigt fina ut.
Mia hade precis fått hem sin Holländska valp 10v.

/Jenny

Kalas

8/5 har 5 valpar firat sitt 3 års kalas. Cayenne, Milos, Myra, Nynne och Smilla har nu fyllt år. Ett stort Grattis på bemärkelsedagen från oss. Hoppas ni fick något extra gott och extra mys med familjen.

Kram på er alla
Jenny

Årets Valpträff

25/4 hade vi valpträff för 2009 års kull som har fyllt 1 år. Vädret var perfekt. Vi började med att alla fick massera sina hundar för att komma ner i varv och slappna av. Det tog ca 1 timme. Sen gick vi en tips promenad i skogen och flera av hundarna sprang lösa och det gick så bra de lekta med varandra. Efter ca 1 timme var vi tillbaka och åt mat sen fika och prisutdelning. Passade på att klippa några av hundarna.
Ett stort tack till alla valparna med hussar och mattar och Kennel Redspot Mia och Lasse som kom med pappa Thai. Ni gjorde denna dag.

Kram Jenny Tomas och Filip

Sista utställningen

Västerås skk blev Linas sista utställning. Resultatet blev i
ökl kv 1 kk 1. Med kritiken
Mkt vackert huvud vackert uttryck något krullig i pälsen, bra vinklar fram och bak, bra hals o nacklinje utmärkt kropp bra stomme rör sig ok i sidled paralell fram och bak

Bella resultat i junkl kv 2. Med kritiken
Bra huvud något grov skalle bra hals ännu outveckald i kropp, bra vinklad bak, rör sig bra i sidled paralell fram och bak. Bra visad

Tyvärr delades inget ck och därmed inget cert ut i tik klassen.
På bilden Bella
/Jenny

Höftledsröntgen

16/4 var fyra av 2009 års valpar till Torkel Östman i Smedjebeacken på höftledsröntgen. Nu väntar jag med spänning på resultatet. Hoppas på A eller B på samtliga. Agens från Sollerön (på Bilden), Messi från Smedjebacken, Hugo från Kopparberg och Bella röntgades. Sally röntgades 16/9.

Bella höfter A

Sally höfter A
Agnes höfter B
Hugo höfter B
Messi höfter D
enbar pga slapp musukatur, inga pålagringar och kulan ligger bra i leden. Hårt att bedömma det till en D höft tycker jag.

Parningsresa

14/4 åker jag till Vimmerby för att para Lina med Fingal. Har fått provsvaret på hennes blodprov jag tag igår som skickats till Uppsala för analys. Hon hade ägglossning i går och bäst blir då att para torsdag / fredag sa de. Jag fick tydliga tecken redan på fm att hon var redo att para så jag började packa bilen och förberedde resan ner. Pga av att jag vet när hon hade sin ägglossning så vet jag också att valparna beräknas 14 juni för leverans 9 augusti.
En väldigt lyckad parning på onsdag kväll 14/4.

GBG

28/3 -10 SSRK utställning i Bohus Göteborg. Vi var 5 personer och 8 Welshar som bodde på hotell, 6 av dem ställdes ut.
Jag och  Åsa "(kennel kaos)" Mia "(Gnesta cirkus)" delade utrymme i en Cittra tillsammans med 5 av Welsharna och packning. Bettan och Anki tog 3 av hundarna.
Vi bodde på Quality Hotell Winn 2 bubbelrum med en extra säng hade vi bokat men någon extra säng fick ínte plats så Åsa fixade en egen kupe åt sig och sina 2 hundar.
Mia och Åsa tycker jag är lite tråkig  då jag är trött redan kl 22 och vill sova medan de vill tjattra in på små timmarna och dela på en flaska vin. Så är det jämt. Jag höll mig dock vaken till 24 denna gång.  Jag brukar åka med dem och hoppas att jag får följa med fler ggr. Jag får ta med tändstickor nästa gång till ögonen.

En ungersk domare som skrev kritiken på tyska så det var inte så lätt att förstå. Men han tyckte de flesta var för långa i kroppen.
34 anmälda, 5 valpar 2 champion hanar så av 27 hundar fick 12 st blå band - 2:or i kvalite bedömning. Det är 1: or alla vill ha som man måste ha för att bli placerad i sin klass. Han var frisk på att dela ut 2 or. Han var inte så imponerad av våra svenska Welshar alltså.

Lina fick en 1:a i kv och placerade sin 4:a i ökl. Bella fick en 2:a kv i jkl. Mias Yava 1:a valp kl 2 och BIR valp, Tilda 1: a kv i jkl med plac 2 jkk, Zoya 1 :a kv i ukl 3:e plac ukk. Bettans Zelda 1: a kv i ukl plac 1:a ukk med ck.

ökl- öppen klass 2-7 år, ökk - öppen konkuransen
jkl - junior klass 9 - 15 mån, jkk  -      II
ukl- unghunds klass 15-24 mån, ukk -  II
KK - konkuransen (i den klassen)
Alla hundar bedöms först individuellt och sen mot varandra i klassen, alla som fått 1: or dedöms mot varandra och blir placerade 1-5. Så de som får 2 3 4 i individuell kvalite (kv) bedömning går inte vidare och bedöms motvarandra i klassen.
I kk placerar man 5 hundar oavsett hur många som är anmälda och fått 1:or
BIR Bäst i rasen

CK - certifikat kvalite, hunden har chans att få cert.  

/Jenny

Thai

Pappa Thai har varit hos oss i Dalarna på sportlov 28/2 - 8/3. Han har under den tiden både hunnit träffa sin son Messi och dotter Bella som varit hos oss några dagar.

Sportlov

Lina på Sportlov hos Kennel Redspot anländer till Borlänge 8/3. Hon har så kul där med sina kompisar. Hon stortrivs där och de med henne. Lina är så lätt att ha tycker Mia och är alltid välkommen.
En dag var det mor & dotter träff. Fr v mamma Lina & dotter Nynne. Mamma Zelda & dotter Ebba (vår Dennis dotter). Mamma Ztoja och döttrarna Zoja & Yava.

En massa G

12/1 Welsh gruppen i Dalarna inledde året med en skön mental avslappnig och massage. Gusten 15 mån från Avesta, Wendy 4 år från Falun och min Zelina 7 år var 3 welshar som besökte Inger Larsson på Q dog i Falun. Efter info och teori fick hussar och mattar massera sina hundar. Det uppskattades verkligen av alla 3 och de njöt i fulla drag. De blev så avslappnade att de lade sig ner. Perfekt att göra före under och efter en aktivitet, kurs, tävling mm för att komma i balans och få mer kontakt med hunden. Jättebra för hundar som drar i kopplet och bygger upp spända muskler.  
Man får mycket bättre resultat och en hund som håller längre. Förebygger och kurerar sjukdomar. Löser upp spända muskler och bra för blodet. Bra för alla hundar oavsett ålder.  
Det är viktigt att få egen tid med sin hund och detta är verkligen kvalitetstid. 
Alla hundar har en eller flera punkter på kroppen som är jättebra att massera. Lina har punkter som hon njuter av  på insidan av öronlappen och ex Gusten hade punkter på insidan av låret. Han riktigt knäar vilket syns på bilden. Hunden visar tydligt var de har sina punkter.  
Hundarna var så trötta efteråt.  

Regelbunden massage ger bästa resultatet för hunden.

/Jenny

Nya Äventyr

Den 6/1 tog jag och Lina tåget till Göteborg för att bo på hotell och gå på My Dog. Vi åkte hem  8/1.
Det är alltid lika roligt att åka med Lina för hon är så lätt att ha med sig och hon tycker det är så kul när vi två åker i väg på våra hundresor.
På dit resan mötte jag Maud och hennes hund som också skulle till Göteborg på utställning. Vi bytte tåg i Örebro med 1 timmes väntan som gick fort. Sen i Hallsberg hade en vagn fått fel på ett hjul så vi blev 1,25 tim förseennade pga av att de fick lasta av den vagnen. Lite senare fick loket ett ström fel och blev utan luft och värme. Det tog 25 min att laga så vi blev 2 tim förseenade till Göteborg. Skönt att vi aldrig behövde lämna vår vagn.  
Mia och Susanne med ALL packning och bara 7 hundar hämtade upp mig erfter vägen vid Göteborgs Posten. Kom i säng på hotellet kl 23.30 med alla 8 hundarna. 3 Welshar (Thaizon och Zelda var också med), 1 mellan Schnauser och 4 Affenpincher. Welshen började kl 09.00 båda dagarna så vi gick upp i ottan.  Första dagen blev det tajt med tid och tur att dommaren ändrade starten till 09.30 pga av alla köer så vi hann.
Somnade kl 21. Dag två ställde vi klockan 30 min tidigare, kl 06.00.  Då var alla på plats 8.30. Phu.
Vi hade många skratt och många långa utlägg om hur tokigt det var att få plats med allt i Mias lilla bil. Stackars Susanne som knappt fick plats i baksätet med all packning. Det går ej att beskriva. 

En mycket trött Lina på hemresan. Resan gav mersmak och insperation.    

Mia sa flera ggr ALDRIG mer Göteborg. Men det tycker jag inte 4 affenpincher bara så går det mkt bättre.

MY DOG

Resultat MY dog 7/1
Lina öppen klass, kvalite bedömning 2:a
Domare Jens Karlsson
Kritik: Typ, storlek och helhetsintryck- Mycket god
Tik av bra storlek, goda propotioner, vackert huvud med med ok uttryck, något kort hals stark rygg, välkroppad. Öppna vinklar fram och bak något tunn stomme, kort steg från sidan parallell bak. Något vid  i fronten trevligt visad.

(Många blåa band delades ut dvs 2 or man vill ha röda band dvs 1 or. Han kommenterade dock inget om hennes päls som hon har fällt och är matt och torr. )

Resultat My dog 8/1
Lina öppen klass,  kvalite bedömning 1:a oplacerad.
Domare Moray Armstrong
Kritik: Pleasing head, eye and expression, very good neck and shoulders. Excellent forechest. Nice bone and feet, good length of rib. Very good topline and quarters coat clould be better.

Hon är verkligen "My Dog" vilket syns på bilden

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.04 | 20:54

Åh, vad mysigt! Stort grattis!
Hörde att en av tikarna ska bo granne med Pussel, så härligt!!

...
20.04 | 21:23

Grattis till mamma Puma och hennes fina valpar. Från syrran Molly med familj.

...
20.04 | 14:39

Det små liven är bara för goa!! hoppas allt är bra med alla valpar och puma.

//Fredrik

...
20.04 | 12:44

Tänk att några små knyten kan fylla hjärtat med massor av glädje!!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS