Köpa hund

Detta får du med då du köper en valp av mig

Köpekontrakt
Stamtaval
Reg bevis  
Info och dvd från skk
Chipmärkta
Vaccinations intyg
Vetrinärsbesiktnings papper
Valpen är avmaskad
En doldafel försäkring hos Folksamsom gäller i 3 år
Info om valpförsäkring från Folksam
Ett personligt kompendium med info, tips och råd
En bit fäll som luktar mamma och syskon
Medlemsskap i Wssk för de som bor i Sverige

Trim hjälp
Inbjuder till valpträff ca 1 år senare 

Jag finns alltid till hands under resans gång då valpen flyttar och växer upp. 
Under valpens1:a år brukar det finnas ett behov att få tips hjälp och backup och att ventilera saker. Jag är ingen hundinstruktör men och kan tipsa och hänvisa vidare om jag inte kan hjälpa till.
Sen är det alltid kul och intressant för mig att få veta hur det går.

Köpa valp

Har man bestämt sig för att köpa hund och har viljan, tiden och engagemanget som krävs så gäller det att hitta rätt ras.  De flesta renrasiga hundarna kostar från 10 000 kr och vissa uppemot 20 000 kr. Man ska räkna med att ha hunden i 12-15 år vissa (mindre) raser upp emot 20 år.
Man ska välja både på utseendet, storlek egenskaper och andamål.  Vad ska jag ha hunden till. Vad är det för typ av hund som jag vill ha och som passar mig och min livsstil. Det är saker man ska fundera på när man väljer ras. Samt att man ska kunna vara hemma med hunden eller ha ett lämpligt jobb som den kan vara med på. Den ska inte behöva vara ensam mer än 4 max 5 timmar /dag.

Då är det bara att börja titta i rasböckerna. När man hittat raser man tror passar så är det bara att gå in på svenska kennelklubben och leta reda på resp rasklubbar. Ta reda på så mycket som möjligt, ring runt hälsa på och träffa hundar och deras ägare. Då kommer ni med stor sannolikhet att hitta rasen för er.

Att köpa en valp ska vara enligt skk avtal och bestämmelser. Det ska finnas ett köpeavtal och reg bevis med stamtavla på valpen. Den ska vara vetrinärbesiktad dock inte mer än en vecka gammalt och vaccinerad, id märkt. Mamman ska vara minst 2 år vid parningstillfället. Båda föräldrarna ska vara HD röntgade och det ska vara A eller B grad på höfterna. Båda föräldrarna ska vara ögonlysta innan parning och efter de fyllt 1 år, dock inte vara mer än 3 år gamalt.  Denna info kan ni själva kolla hos skk.se hunddata och skriva in reg nr så får man all info om hunden som finns regristrerad.
Man ska känna förtroende för uppfödaren och uppfödaren ska känna att valpen får ett bra hem. Köparen väljer från vem man vill köpa men kan bli nekad för det är alltid säljaren som väljer vilka som får köpa valp.
Att köpa en valp som växer till vuxen individ kan vara jobbigt periodvis samt förälskande kul. Det är en hel del att tänka på och förbereda när man köper en valp.
Se till att ha tid när ni får hem valpen så den inte behöver vara ensam den närmaste veckorna. Valpar är både söta roliga och jobbiga. En valp ska tränas till att bli en trevlig, social och lydig hund. Gå in i detta med mycket glädje, humor och kärlek samt vilja att utvecklas och komma vidare så har ni stor chans att utvecklas som hundägare.

Fösta tiden ägnas bara åt rumsrenhet och kontakt/följsamhet.
Därför tycker jag att en höst eller vinter valp är bäst då är man inte låst på sommaren med en liten valp som inte kan gå längre sträckor. En friare sommar får man om valpen är större och kan följa med på längre promenader och aktiviteter. Det är lätt att ha en valp/hund med sig på jobbet (om arbetet tillåter) eller att lämna bort den.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.04 | 20:54

Åh, vad mysigt! Stort grattis!
Hörde att en av tikarna ska bo granne med Pussel, så härligt!!

...
20.04 | 21:23

Grattis till mamma Puma och hennes fina valpar. Från syrran Molly med familj.

...
20.04 | 14:39

Det små liven är bara för goa!! hoppas allt är bra med alla valpar och puma.

//Fredrik

...
20.04 | 12:44

Tänk att några små knyten kan fylla hjärtat med massor av glädje!!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS