Nyheter 2016

Nelia

I Maj tog Nelia och Matte Emelie sitt tredje kvalificerade resultat i nybörjarklassen med en runda på 76 poäng och tog därmed titeln RLD N som Nelia nu stolt kan titulera sig med.

9/6 tävling i agility resulterade i ett nästan felfritt lopp. Om hon bara inte hade sprungit och kikat på tunneln, så hade vi nollat! Nu blev det istället 5 fel, men jag är så nöjd ändå. Nelia var grym igår, så fokuserad! Sakta men säkert närmar vi oss vårt första felfria officiella tävlingslopp. Skam den som ger sig!

/ Emelie

Tuffing

2/4 Vår andra tävling i rallylydnad och jag är så stolt över oss! Domarens kommentar värmer verkligen -Fint ställande med tydlig stadga - Bra. Trevlit ekipage, bra jobbat ! Vi har nu två kvalificerande resultat 😀. Bästa finaste Tuffing!

22/5 Idag var vi på inofficiell utställning i Söderhamn. Tuffing blev BIR (två welshhanar) med HP, sedan BIG-4 (av 6). Kritiken löd: maskulint klassiskt huvud med bra könsprägel. Välansatta stora öron. Fin överlinje och rastypiskt kors. Välvinklad runtom. Passande benstomme. Fina tassar. Rör sig elegant och med vägvinnande steg. Trevligt temperament. Välvisad.

Jag är jättenöjd och Tuffing skötte sig strålande!

Maj: I onsdags var vi på rallylydnadstävling i Dalafloda. Inte vår bästa dag men vi lärde oss saker i alla fall. Vi skrapade ihop 61 poäng i första rundan och sedan bröt jag den andra då Tuffing tydligt talade om att han hade fått nog.
Men han var i alla fall den coolaste vovven när han låg och slappade i kvällssolen.

/MALIN

Vilse

Dragskid tävling: Vi kom sist :-). Jag borde ha rapporterat här. Man började med en prolog som sedan rankade till heat där man tävlade fyra åt gången. Vi var jättetaggade, men lille man fick för sig att han skulle stanna och bajja efter 500 m. Detta trots att han gjort i från sig två gånger på morgonen innan tävlingen! Tydligen hade han tävlingsmage :-). På en bana som är 1500 m och med en konkurrens mot i stort sett bara stora hundar (alla raser tävlar mot alla i motionsklass) fick vi sämsta tiden. I nästkommande heat fick vi därför tävla mot de två snabbaste hundarna i hela tävlingen och därmed blev vi utslagna. Vi hade dock väldigt roligt!!! Vi kommer köra vidare med detta och jag ser verkligen fram emot barmarksäsongen eftersom både jag och Vilse älskar att springa :-).

/ Jenny Klockar Nääs

Nogger

10-12/6 Stolt vinnare av Vånga Cupen i Elit Viltspår utanför Norrköping.

14/6 Kom han med Matte 2: a i SM uttagningen i Viltspår.

26/4 Ikväll har jag och Nogger varit på spårträning med ett gäng jägare bl.a. Vi tränade sk hårda spår , dvs spår dragna på asfalt. Vi drog björnram, rådjurspäls älgdoft. Spåren la vi så de korsade varann. Sen skulle hundarna hålla sitt spår. Jätteroligt. Nogger var superduktig. Bra träning inför sommarens tävlingar. Men oj så trött han blev.

/Ingrid

20-22/5 Nu är vi hemma efter en mycket lärorik helg. Vi har lagt och gått alla olika nordiska spår. Här gör vi en skottprövning som man gör på finska spåren. Då binder man upp sin hund och lämnar den ca 10 m. Den får då inte visa rädsla vid skottet , då får man inte starta. Nogger klarade det galant. Nu ska vi vila och bara mysa.

/Ingrid

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.04 | 20:54

Åh, vad mysigt! Stort grattis!
Hörde att en av tikarna ska bo granne med Pussel, så härligt!!

...
20.04 | 21:23

Grattis till mamma Puma och hennes fina valpar. Från syrran Molly med familj.

...
20.04 | 14:39

Det små liven är bara för goa!! hoppas allt är bra med alla valpar och puma.

//Fredrik

...
20.04 | 12:44

Tänk att några små knyten kan fylla hjärtat med massor av glädje!!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS