Nyhetsbrev 2012

Senaste nytt

Champion

Idag 24/10 har Rödhättas Rosenkvarts "Svea Elisabeth Östlin" blivit svenskt viltspårs champion.  Provförlopp: Finner snabbt ett utspår, ringar i vinkel 1 som är utblodad, följer sedan spåret mycket bra till vinkel 4 som löses med en liten rigning. Passerar spårslutet som ringas in.

Ett stort Grattis från en stolt uppfödare 
Jenny

ETTA !

Idag tog Rödhättas Rosenkvarts "Svea" och matte Anna Östlin Segerström sitt andra 1:a pris
Här kommer några ord från Anna:
Nu har vi varit och spårat på morgonen med Gustav Nilsson och det gick superbra!

Här är provförloppet:
Tar snabbt an spåret , ringar fint i den utblodande vinkeln och i vinkel 4, resten av spåret inga avvikelser utmärkt bra spårarbete!
13 min och ett 1a pris!!!

Suppergrattis, snart har ni championatet !
Kramar från
Jenny

Aktivitetsgrupp

29/8 så träffades Kjell med Smilla, Marieanne med Bonnie och Jag med Puma och Bella 3 st vid Båtstad badplats i Borlänge och gjorde id spår med hundarna. Det var svårt och ibland klarde de det jätte bra och ibland fick vi visa dem flera ggr vilken doft de skulle gå på. Vi gick från olika håll i rutan så det belv totalt 3 spår åt varje hund och sen fick de leka och bada. Mina hundar var mycket nöjda efteråt och sov gott.

Till sjöss

24-26/8 Åkte jag med min familj och Puma och Bella till Gotland. Puma var anmäld till Skk Gotlands dog show. På lördagen fick hon i kvalitet bedömning Excellent och även ck. Hon placerade sig 3 ökl (öppen klass vuxna tikar 2-7 år) och btkl (bästa tik klassen) 4:a. Vi hade 3 hundar i sällskapet förutom Puma även Yava och Holly med oss som stod för champinatet med det knep unghundstiken. 
Följande kritik: Utm typ och stl, fina proportioner, välformat feminint vackert huvud. Vackra mörka ögon, välplacerade öron, bra hals, harmoniska vinklar fram och bak, korrekt överlinje, välformad bröstkorg. ...lårbredd + fina hasor, bra pälsfärg nyttjar svansen väl, bra sym bett, rör sig balanserat med bra stil. kunde ha mer kraft i påskjutet. Härligt temprament välvisad !

Söndag fick Puma i kvalitet bedömning excellent utan ck och blev oplacerad i btkl. 
Följande kritik: 
Normal proportioner, correct mouth, a littel bit broad scull for a bitch. Good flat ears. Quite good front. Normal topline and angulation behind. Moves well, 
På söndag tog Redspot´s Pick nick in the park "Yava" certet och därmed erövrade championat titeln. 
Skönt att vi tog ett cert i af och en champion hund med oss hem till fastlandet igen. För övrigt hade vi 5 små svarta lakrits troll med oss så kallade affenpincher. Där fick 2 av dem championatet och det gick väldigt bra för dem BIR BIM osv. 

Anlagsprov

Den 18/8 skulle Anna med Sally göra anlagsprovet och Anna med Svea göra öppenklassprovet i viltspår.
Sally klarade sitt prov galant och fick godkänt. Återkommer med provförlopp. 
Svea gick det tyvärr sämre för men hon skulle få göra ett nytt försök och de tog det som ett träningsrpår istället. I början gick hon förmodligen på ett annat djurspår och mot sista vinkel fick hon in nåt i nosen och nös extremt mkt. Sen började hon aldrig spåra igen de upptäckte att en älg nyligen hade passerat rakt i spåret. Det blev för mycket åt Svea denna gång. Provet avbröts och hon får en ny tid istället.

Den 20/8 Fick Svea ett 2:a pris okl.

Öppenklass prov

Rödhättas Rosenkvarts "Svea" 1a pris i viltspår ökl. Rödhättas Akvamarin "Puma" nollad. Systrarna var som natt och dag. Svea klarade spåret klockrent. Puma fixade det aldrig hittade inte ens skottplatsen. Hon fungerade inte alls mentalt och använde aldrig nosen. Även när vi visade henne spåret så tog hon det inte. Jag var i alle fall väl förberedd och lung mentalt och siktet inställt på en 1a, rätt fokus med andra ord. Jag blev aldrig besviken el arg på henne för det. Jag tog det hela rätt och kort och gott inget att göra åt när hårdisken är paj och inget att hets upp sig för. Svea är jag säker på att hon får sina 1:a pris och Champioatet är nu inom räckhåll. Så stolt över er och grattis.

/Jenny

Viltspårs cup

Har fått lite insperation från ingrid och Nogger:

Den 11-12 aug. var vi i Våmhus på " Spånkorgscupen" i SSKK`s regi sektion Siljan. Det var jag och Nogger och ytterligare 15 ekipage. Det började på lördag em. med ett elitviltspår. Alla fick varsitt papper där det stod att en familj hade kört på ett djur och de hade märkt ut platsen med en plastpåse. Vi fick också uppgifter att lösa: Vilket djur har blivit påkört? Vilka skador kan djuret ha? Spåra djuret så vi kan avliva det om det är skadat?

Sedan drog vi lott vilken domare vi skulle ha. efter det åkte alla ut till sitt spår.

Vi skulle även berätta för domaren om allt vi såg i spåret, tex. blod, hår mm.

Nogger fick på sig spårselen och linan sen bar det iväg. Han tog upp ett spår direkt men vände efter ett  tag och gick tillbaka upp på vägen och följde den till spårslutet som var en benbit. Snopet!!!!  Eftersom inte Nogger klarade spåret så tyckte domaren tyckte att vi skulle börja om och samtidigt visa på vad som fanns efter spåret. Så det blev ett bra träningspass. Dagen var slut och på söndag morgon skulle alla återta sina spår.

Söndag morgon startade vi på nytt. Nogger satte näsan i marken och började spåra men så kom vi på en gräsand och där blev det stopp ett tag. Men vi kämpade oss vidare genom skogen och löste en del svårigheter. Efter 28 min hittade vi i alla fall klöven.

Sedan var det återsamling för alla och domargenomgång. Vem skulle vinna?

Nogger kom på sista plats med totalt 72 poäng, segraren fick 238 poäng. Trötta och nöjda åkte vi sen hem.

Ja nu har vi i all fall provat elitspår och det var verkligen lärorikt och jätteroligt!  Nu ska vi fortsätta att träna så vi kan vara med på fler cuper.

/ Ingrid

Godkänt !

Söndagen 29/7 Gjorde Anna Östlin Segerström med Rödhättas Rosenkvarts "Svea" och Jag med Rödhättas Akvamarin "Puma" anlagsprovet i viltspår i Knutshyttan.
Båda klardade spåret galant och blev godkända så nu får vi börja tävla i öppenklass. Har redan planerat in att starta på prov i augusti.
Jag har lagt 2 spår hemma innan semsetern och 3 spår på semestern och 1 nu när vi kom hem i fredags.

Det i fredags gick vi ihop. Jag hade lagt på morgonen som vi tog senare på kvällen 600m. Svea klarade sitt utmärkt och i jättebra tempo. 
Puma kom max 200 m och sen tappade hon bort sig helt. Tog tillbaka henne flera ggr men hon tappade bort spåret på samma ställe och fick avbryta för hon klarade inte av det och jag hade ej snitslat. Jag hem och hämtade Zelina och testar om hon kan lösa det men det händer samma sak för henne med på exakt samma ställe.
Dagen efter var vi dit igen för vi skulle hämta hem klöven då jag gått med gps så skulle vi kunna hitta den. Men när vi kom förbi platsen där hon dagen innan tappade bort sig helt så kopplade hon på nosen igen och börjde jobba och löste hela spåret själv och kom i mål.
Något måste ha hänt på platsen och vi vet ej vad.
Blev väldigt osäker på om Puma skulle klara anlagsprovet men när hon var så duktig och löste det dagen efter så kändes det bra för självförtroendet.
Men jag blev ändå nervös innan provet men vid start släppte det för man blir så fokuserad på uppgiften och hunden. Och Puma jobbade självsäkert i genom spåret så jag behövde ej tveka.


/Jenny

Bättre lycka nästa gång !

I regnet var Nogger till Högbo Sandviken på utsällning 15/7. Han fick fick följade kritik:
Good. En aktiv mycket glad hane som är under utveckling nu. Ännu ganska smal i kroppen, maskulint huvud, bra öron, god hals, med knappa vinklar både fram och bak, kunde ha en bättre svanssättning, bra ben, idag kunde rörelserna varit något bättre.

Svenskt Viltspårschampion

Idag 5/7 har Nogger med sin matte Ingrid Höglund gjort ett viltspår i öppenklass. Han fick återigen ett 1:a pris och därmed ef 3 raka 1:a pris kammade de tillsammans hem titeln Svenskt viltspårschampion, förkortas SE VCH. Så numera heter han
SE VCH Rödhättas Nogger. Han är helt klart en given vinnare med det bästa resultatet varje gång. Annars kan man få både 2, 3 och 0 i pris. Och harva på lägre resultat flera ggr.  Provförloppet löd:
Spår tid 32 min. Ringar in starten på 3 min. Spårar lite oroligt första sträckan, bakspårar men vänder med förar stöd. Alla andra sträckor klarar hunden utan tvekan. Vid bloduppehållen gör han rigningar och löser själva spåret vidare. Ringar in spårslutet.
Helhet: En ung hund som har potential att bli en riktig bra spårhund när han mognat förbi "spökåldern".  Grattis till championatet.

Jag är så glad och stolt med tårar i ögonen. Stort GRATTIS Ingrid , Bosse och Nogger
/Jenny

Nya framgångar för Nogger

30/6 så gick Rödhättas Nogger sitt andra vilttpårs prov i öppenklass. Med bästa resultat, ett 1:a pris fick han.
Nu har han fått 2 första pris i öppenklass.
Provförloppet löd:
På grund av det kraftiga regnandet under natten har hunden vissa svårigheter. Jobbar energiskt med ringningar och klarar alla svårigheter. BRA JOBBAT Spårtid 29 min.

Ett stort GRATTIS från en stolt uppfödare !
/Jenny

 

Utställning

Svea och puma har varit till Avesta idag på skk utställning. Regnet har öst ner hela dagen. med bra regnkläder höll vi oss torra men man blir kall om händerna. Halt och inte bästa förhållande för hundarna. 
Det var 21 anmälda och varav 11 tikar att. I öppenklass fick Puma ett Excellent utan ck och Svea ett very good. Puma placerade sig som 4:a i öppenklass Svea oplac denna gång hon föll på att hon inte tog ut steget riktigt.
Pumas kritik:
2 years old, strong bone, good head long neck a bit soft in back. Well ribbed back chest, good shoulders quite white feet well angul behind. Side movement with good drive.   
Sveas Kritik :
2 years old, Good bone, a bit heavy in body, nice head and express. Good neck a bit soft in back when she moves. Good chest , good shoulders. Should be more strong in hocks and needs more balance on the move.

Viltspår

2/6 har Ingrid och Nogger gjort ett öppenklass prov i viltspår och blev ett 1:a pris med förljande kritik.
En unghund som med enstaka ringningar håller sitt spår mycket noga och gör ett bra spårarbete. Tid 23 min.

Excellent

26/5 Rödhättas Rosenkvarts Svea har varit i Österbybruk på utställning och fick bra bedömning med fin kritik.
Exc. Type and size. Feminine bitch, exc head and expression. Well placed ears, very nice neck and topline. Balanced angulations.Exc. ribcage and body. Very good coat quality and excellent color. Exc. temp. À bit loose in elbons. Moks very Well.
Placering 2 med ett Excellent i unghundsklassen.

Spår helg

11/5-13/5 har Rödhättas Nogger och Inger har varit till Tisjön i Dalarna på viltspårs internat. Här kommer en kort rapport från dem.

Vilken helg vi haft jag och Nogger! Helkul. Vi har lärt oss massor och fått lära känna många härliga människor och hundar. Nu är vi jättetrötta och ska sova sååå skönt. Skickar med en bild där Nogger har gjort ett superbra spårjobb och stolt burit klöven till bilen.

Han har träffat morfar Pooh och en faster Soja.


/Inger

Rally lydnad

Ett stort Gratis till Rödhättas Rosenkvarts Svea och Anna har varit i Dala Floda 12 maj och tävlat i Rally lydnad och skrapade ihop 77 poäng i nybörjarklassen och blev godkända.

/Jenny

Utställning för Sally

Sally har varit på uts i Ludvika 21/4. Blev BIR med Hp med denna kritik.
"Mycket god typ. Fint huvud. Korrekt bett. Mycket bra skuldra, rygg och kors. Tillräcklig bröstkorg.

Bra päls. Passande benstomme. Mycket goda rörelser. Fint temprament"

Spår i Vår

Söndag 15/4-2012 möttes 6 hundar och hussar och mattar upp i skogen i Knutshyttan sör att utforska ämnet Viltspår som var nytt för samtliga. Växlande väder bjöds det på och hörde att humöret hade varit på topp ändå.
Efter en del teori lades raka korta spår åt varandra. De kunde snabbt avancera och hann med ca 4 st var. de gjprde även någon vinkel och över en bäck. Alla klarade det galant och vissa fick mersmak och tom lyriska över vad hundarna kunde prestera och fokusera på sin uppgift.

Tack vare instruktören Christoffer Cederberg blev det en lärorik och bra dag och deltog gjorde.
Edmund och Dogen från Falun och resten var från Borlänge
Yvonne och Kjell med Smilla
Yvonne och Hans med Molly
Maria och Otto
Anna och Sally
Lina och Zelina

/Jenny

Utställning

25 mars i Högbo utanför Sandviken den kortaste utställningen jag har varit på. Vår ras var färdiga före kl 10. Nogger fick very good och gick därmed inte vidare denna gång. Puma fick ett excellent och gick inte heller vidare.
Nogger´s kritik löd:
bra huvud men önskas torrare, bra benstomme, rak i fronten. Är lite knapp i hasvinkeln. Stolt över svansen, bra päls och färg. Skulle ha mer framdrift speciellt fram. Glad och lycklig !

Puma´s kritik löd:
Bra nosparti lite djup i profilen, bra rygglinje rak i fronten, välmusklat  lår, lite hög svans, för dagen ej i topp päls. Typiskt temprament rör sig bra bak lite kort och vid i framsteget.

Bättre lycka nästa gång. Fick bada Puma igen senast i går kväll för hon var så lortig så pälsen hade inte hunnit lägga sig. Det kanske var därför hon fick lite nerslag på pälsen.

Rödhättas Malaga - SALLY

Rödhättas Malaga "Sally" har varit i Rättvik på inoff uts 11 mars. Det var lågt deltagande, Sally i juniorklass och en Welshavalp.  
Sally fick följande resultat Hp BIR.  Hennes kritik löd:
Sött fem huvud, mkt vacker hals, fin rygg, en aning hög svansföring, goda vinklar fram och bak.

Mkt bra päls, rör sig vägvinnande, mkt bra temprament.

Mkt fin kritik !

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.04 | 20:54

Åh, vad mysigt! Stort grattis!
Hörde att en av tikarna ska bo granne med Pussel, så härligt!!

...
20.04 | 21:23

Grattis till mamma Puma och hennes fina valpar. Från syrran Molly med familj.

...
20.04 | 14:39

Det små liven är bara för goa!! hoppas allt är bra med alla valpar och puma.

//Fredrik

...
20.04 | 12:44

Tänk att några små knyten kan fylla hjärtat med massor av glädje!!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS