Nyheter 2009

År 2009

Hugo

2/8 Var Hugo påÍnoff uts i Kopparbeg fick HP och blev BIR BIG 4 Kritiken löd:
4 mån valp med vackra linjer, vackert valvskuret huvud med välvd hjässa, kunde önskas lite mer markerat stop, korr bett, fina ögon och öron, bra hals och rygglinje, för dagen något överbyggd bak. Välvinklad fram och bak, bra benstomme, fina tassar, rör sig bra runt om, en mycket lovande valp

Bella

29/8 var Bella på sin andra hund utställning. Denna gång en inofficiell i Norberg. Nu var hon inte alls lika osäker som första gången och sprang bättre.  
Hon var ensam i rasen och blev BIR med HP vilket resulterade i BIG 2:a. 
Kritiken löd:
"Tilltalande tikvalp, bra proportioner för åldern, vackert utryck. goda vinklar fram och typiska vinklar bak. rör sig spänstigt och samlat. trevligt temperament"

Cayenne

Cayenne 2 år har varit på sin första hundutställning. En drive in. Detta är domarens utlåtande: Hp
Trevlig hane med bra benstomme. Härlig skuldra. Välvinklad. Utmärkt bett. Vacker överlinje.
Rör sig med bra drive när han vill. Parallell bak och fram. Vacker pigmentering.

Sen vann han en korvtävling. De hade slängt ut korv på en äng med högt gräs. I korvarna var det
små lappar med nummer på instuckna (1-3), dessa lades sedan ihop och man skulle ha så höga poäng som möjligt.
Det tyckte han var riktigt roligt!

Från matte Sofia

Utställnig

Mina 3 hundar har varit på hundutställning i Västerås 13/9.
Först ut var Bella i vkl 2 och fick en 2:a  med jättebra kritik. 
6 mån femenim tikvalp. fint huvud o vackert uttryck. bra hals o överlinje. ngt rak i skuldran o överarm. bra kropp för åldern. bra ben o tassar. rör sig med fin resning o bra steglängd. bra pälskvalitet. välpresenterad.

Lina i ökl och det blev 1 pris i kv 4:e pris i kk (ökl- öppenklass, kv-kvalite, kk-konkuransen).
Kritiken löd:
Tik med mkt fina proportioner välformat huvud med bra uttryck. Fina öron utm hals och rygglinje. Bra kropp välvinklad. Rör sig med bra steg, kunde ha en stramare rygglinje.

Nynne i chkl fick ck 4:a btkl. (chkl-champion klass, btkl-bästa tik klassen, ck - certifikat kvalite) Det var någon annan som tog fel kritiklapp så vi blev utan men det stod bla:
Sämre uttryck pga av lösare ögon lock, behöver utvecklas mer i kropp få mer massa. Fina rörelser, välvinklad.

Höstlov

Jag har fått lov att ha Nynne denna vecka hos oss. Vilket glädjer mig då jag tycker mycket om henne. Hon är lätt att tycka om, fin snäll och bara hänger med, är en väldigt behaglig hund som sin mamma. Nynne skulle jag själv vilja äga och ser framemot att ha en kull valpar efter henne till våren. Håller på att kolla på lämpliga hanar. Jag prioriterar en hane som är följsam och lätt att jobba med som är med på noterna och är stabil mentalt och cool. Fysiskt prioroterar jag en bra benstomme och han ska inte ha lång rygg.  Bra vinklar och rörelser samt ett vackert huvud.

Askartorp

Den 6-7/9 har jag varit i Askartorp som ligger utanför Björnlunda som ligger utanför Gnesta som ligger mellan Södertälje och Nyköping. Där bor Mia Törnqvist som har kennel Redspot. Vi har haft jättetrevligt tillsammans med 6 glada fina Welshar. Mycket hund och avel har vi pratat om.

Öland

6/9 Lina och Nynne på uts i Böda sand på Öland. Lina åkte ut med en 2:a pris. Nynne ck 2:a i champion klassen och 3:e bästa tik.
Med var också Redspots Hoppe Tossa hon åkte också ut med en 2a. Redspots Lill Stava 1a ökl 2 konkuransen. Iagos Virvelvind 1a ck champion klass 2a bästa tik. Reddelisiuos valp hp BIR.

Ett stort grattis till Pelydrys Donna som fick 1:a pris med ck i ökl 1:a kk, 1:a btkl cert och blev BIR. 
BIM blev Peledryns Joker

Högbobruk

5/9 Lina på skk uts i Högbobruk utanför Sandviken. 1 a med ck 3 bästatik.
Kritiken löd
6,5 år välprop feminin tik ganska bra huvud utm hals, gott frontparti ganska bra överlinje, välvinklad bak fin päls fina rörelser sett från alla håll med bra steglängd

IKEA

Möbeljätten Ikea kommer till Borlänge tidigast julen 2012. Jag kunde inte vänta tills dess så fedag 16/10 åkte jag till Ikea i Valbo som är närmast oss. Passade på att stanna hos Obelix som bor där och klippte honom.

MH Test

10/10 var Rödhättas Krysokolla "Nynne" och Redspots Vitality Hot "Thaizon" på MH test / mentalbeskrivning. Båda hundarna fick väl godkända mentala hundar av mentalbeskrivaren. 
Mia Törnqvist var med på plats och jag fick en rapport på söndagen.  
På bilden Redspots Vitalit Hot "Thaizon"

Viltspår

Kan med glädje rapportera att Milos "R Tigeröga" 2½ år har varit en heldag på viltspårs kurs 27/9. Tisdag 29/9 var de tillbakat till Årsunda skogen och gjorde anlagsprovet och fick GODKÄNT. Enligt dommaren så spårade han utmärkt i utmärkt tempo. Blev lite distraherad av en uppflygande tjäder, men det var ok. Tiden var 14 min.

Ett stort grattis
Jenny

Studiebesök

1/10 var jag, Filip, Bella och Lina till Smedjebacken och träffade Messie och Sally. Full fart i några timmar. Passade på att Klippa Sallys öron och tassar också. Även Messies  öron och hals blev klippt. Så kul att se dem. Vad bra de har det hos sina familjer och de lägger ner ett stort jobb på sina hundar. Det blev en heldag. På hemvägen stannade vi på Anna panna lingon kanna i Smedjebecken och köpte en present till Filip. Se under Nyhetsbrev filip så får du se vad det blev. 


Ombytta roller

6/11 när jag skulle åka från Gnesta föreslog jag att Thaizon skulle följa med mig hem eftersom han skulle få sitta i bilen mest hela dagen och andå skulle till Borlänge dagen efter. Men det skulle inte gå eftyersom han skulle ögonlysas samma dag. Men då kom Mia på att det är ju inte nödvändigt utan föreslog att Lina skulle stanna och ta den tiden istället för Thaizon. Och så blev det. Thaizon följde med mig hem och Lina stannade kvar ett dygn och blev ögonlyst med utan anmärkning.
På Lördag kom Thaizons matte och husse och hämtade honom och Mia och Åsa kom med sina 5 hundar och Lina.

På kortet Redspots Vitality Hot "Thaizon". (Det är Thai´s son, därav namnet)

Utställning

8/11 i Grängesberg. 26 Welshar anmälda. Varav 10 st härstammar från Kennel Iagos linjer. 

Iagos Zerlina Lina fick ett 1:a pris i kvalite och kom 4 i konkuransen med följande kritik:
Femininint huvud fin halslinje bra över och underlinje stor bröstvolym som ger ett något tungt intryck, välvinklad fram och bak bra päls och färg. Passande benstomme fria rörelser.
Hon väger för mycket nu. Sak byta foder till senior och springa mer med henne så ska det bli bättre.

Ett stort grattis till Iagos All about the money Java som 8 år gamal i veteranklassen blev BIR och BIS 4Bella

Utställnings resultat 8/11
Rödhättas Jaspis Bella fick ett 1:a pris i kvalite och kom 2:a i konkuransen valpklass 2. Med följande kritik:
Vackert feminint huvud, torr hals stram rygg. Bra underlinje goda vinklar fram och bak, passande benstomme, bra päls och färg, bra steg.
Hon sprang väldigt bra och var mycket säkrare denna gång.

Grattis Jonna

Hugo

Utställnings resultat 8/11
Rödhättas Granat Hugo fick ett 1:a pris i kvalite med Hp i valpklass 2 och blev BIM med följande kritik:
Maskulint välskuret huvud med bra uttryck, flott halslinje, bra rygg och kors. Fin underlinje, bra päls och färg. Bra vinklar, kraftig benstomme, en aning lågställd. Bra steg.
Han både sprang och stod jättebra.

Grattis Emma

INRIKES

November var Jag Mia, Åsa och Yvonne ner till Nässjö och hälsade på Lotta Samuelsson med familj. Lotta har Kennel Peledryn  tillsammans med Kicki Kindstrand. Vi fick träffa många fina trevliga Welshar och bla 4 hanar.  
'
Tusen tack för er gästvänlighet. Tusen tack för er gästvänlighet.
Jenny

På kortet Peledryns Fingal

ID - SPÅR

Sön 22/11 kl 12 var jag och Lina i Hosjö i Falun, hos Inger Larsson som har företaget Q dag. Det var 3 hundar med förare som på en ca 45m x 45m ruta gick dessa id spår. Tidigare samma fm hade de haft unghundskurs på samma yta så det fanns väldigt mycket dofter från olika hundar och förare varav en löptik som också hade kissat mitt i rutan. Vi började med att gå från ena kort sidan till andra (raka spår utan hund) Sen la vi en godis och eller en leksak i slutet. Sen visade vi hunden vår vante som de fick lukta på och vi tog på hundarna från sidan av spåret tills vi kom fram till vårt spår och hundarna visste direkt och vinklade av på det spår vi ville att de skulle ta. Det var enormt mycket dofter som de ibland också tog men de kom hela tiden tillbaka till det spåret som var vårt. Vi la spår från alla 4 sidor av rutan tvärs äver till nästa kant och sen diagonalt. Och alla i samma ruta. En enorm prestation av hundarna att även korsa det spår som vi tidigare lagt och alltid ta det spåret som vi lagt sist, för det är det färskaste spåret av de vi la så de valde alltid det även att vi lagt flera på samma yta. Vi avslutade med att gå ett sick sack / serpentin spår från ena kanten till den andra. Dofterna i spåret ligger då tätare  varandra. Och sista biten struntade Lina att följa spåret utan tog genvägen direkt på målet och det gick fortare och fortare för hon kände hela tiden var det luktade färskast. Hon älskar att apportera så hon fick en dummy och en skink bit i slutet av varje spår. Hon var så nöjd och glad att få jobba. Satt vacker och snällt kvar medan jag la spåret trots att det var hundar och människor bredvid. Hon är ju så duktig att jag kan lita på henne att hon inte går iväg och gör annat.

/Jenny

Massa G

5/12 Massage och avslappnig för hundar hos Q dog i Falun. Inger Larsson instruerade och berättade om alla dess fördelar och hur var och när man kan göra det och vilka possitiva effekter det har. Hundarna blev snabbt lugna och både fysiskt och mentalt avslappnade och trötta. De tyckte det var riktigt skönt att få kvalitetstid med matte och bli av med spända muskler. Två av hundarna gick i gång och skällde en del på varandra och så fort de blev masserade så upphörde det. 

Väldigt enklet att göra en stund varje dag och nyttigt. Det är våra hundar värda att få. 

Jenny
 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.04 | 20:54

Åh, vad mysigt! Stort grattis!
Hörde att en av tikarna ska bo granne med Pussel, så härligt!!

...
20.04 | 21:23

Grattis till mamma Puma och hennes fina valpar. Från syrran Molly med familj.

...
20.04 | 14:39

Det små liven är bara för goa!! hoppas allt är bra med alla valpar och puma.

//Fredrik

...
20.04 | 12:44

Tänk att några små knyten kan fylla hjärtat med massor av glädje!!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS